Wandelen of hardlopen?

Gepubliceerd op 16 augustus 2024 om 16:25

Is wandelen of hardlopen nou gezonder? Deze vraag lijkt al eeuwen te bestaan, maar in de realiteit is deze vraag enkel te beantwoorden door diegene die de vraag stelt. Eigenlijk is het helemaal niet zo gek! We hebben namelijk allemaal andere behoeftes, waarbij beide activiteiten kunnen bijdragen. De belangrijkste vraag die we ons moeten stellen is: wat willen we bereiken? Is het conditie opbouwen? Is het de intensiviteit? Is het mentaal aansterken? Of willen we afvallen?

Wandelen kan in verschillende afstanden waardoor het ook impact heeft op je uithoudingsvermogen (conditie) en versterkt je mentale kracht. Doordat deze activiteit minder intensief is, is de hersteltijd korter dan bij hardlopen. Daarnaast is het laagdrempelig, waardoor je ook kunt beoefenen met vrienden of familie op elke plek der aarde.

Hardlopen kan ook in verschillende afstanden, maar is intensiever dan wandelen. Door deze intensiteit wordt je lichaam uitgedaagd zich te versterken waaronder je gewrichten en botten, maar draagt het ook bij aan betere nachtrust blijkt uit onderzoek. Deze activiteit behoeft een langere hersteltijd, welk beperkt kan worden door de juiste warming-up, cooling-down en rek-en-strek oefeningen.

B-Sport biedt comfortabele kleding bij het beoefenen van deze activiteiten. Wanneer iemand lichaamsgewicht wil verliezen of conditie aanzienlijk wilt verbeteren, kan B-Sport SAUNA bijdragen tijdens een lage intensieve activiteit waardoor het voelt alsof je een zwaar intensieve activiteit hebt uitgevoerd. Daarnaast gaat je lichaam meer vet verbranden dankzij deze kleding doordat het lichaam meer zweet dankzij de lage beademing van de kleding.


Jouw ervaring met B-Sport producten of de sport ook delen? Dat kan! Stuur een mail naar info@b-sport.nl met jou ervaring en informatie en wij nemen contact met jou op om hier een blog over te schrijven.